Berliini streetart vol 3: Muraaleja ympäri kaupunkia

Berliinissä katutaiteelta ei voi välttyä. Se voi hypätä silmillesi yllättäen nurkan takaa tai vilahtaa ohitsesi istuessasi lähijunassa maisemia katsellen. Se tuo väriä betonilähiöihin, vanhoille teollisuusalueille ja ankealle parkkipaikalle. Osa teoksista on suoraan seiniin maalattuja. Toiset on tehty paperille ja käyty liimaamassa seinään jauhotahnalla.

Minä aloitin vaelteluni Kreuzbergistä. Kuljin katuja ristiin rastiin. Ajauduin lähiöstä toiseen kuin huomaamatta. Ilahduin jokaisesta taideteoksesta, jonka löysin. Kun jalkoja väsytti, hain joltain sivukadulta pienestä kioskista kylmän oluen. Jäin istumaan kioskin edessä olevalle elämää nähneelle puupenkille ja katselin ohikulkevia ihmisiä. Berliini alkoi tuntua kotoisalta niin kovin nopeasti.

"One could say that Berlin is a Street Art Museum-City." 
1 / 2 

2/2 toinen puoli samaa seinää

1/2

2/2 sama risteys 


Linkkejä, jotka johdattivat minua mestoille. Osa näistä löytyi ihan vahingossa. Paljon jäi löydettäväksi seuraaville kerroille: 💖😎


Streetart Berlin guide
Blocal travel


Jos katutaide kolahtaa, tsekkaa myös nämä postaukset:
-Mun Myyrmäki
Bryssel streetart
East side gallery
Urban spree

Kommentit

 1. Vau, upeita! Jotenkin muraalit sopivat just Berliinin habitukseen tosi hyvin :)

  VastaaPoista
 2. Hmm. Katutaidetta rakastan, mutta jotenkin Berliini ei ole puhutellut, vaikka olen kahteen otteeseen yrittänyt pitää siitä. Mutta tulipa samalla kurkittua läpi muutkin street art -postauksesi, joten siinä mielessä hyvä että eksyin juuri tähän postaukseen ensin. :D Näistä Berliinin maalauksista pidin eniten tuosta viimeisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä maasta / kaupungista löytyy sua eniten koskettavaa katutaidetta?

   Poista

Lähetä kommentti