Marrakeshin parhaat kattoterassit



Jemaa El Fna - aukio oli Marokon reissuni keskus ja sydän. Olihan tänne kivenheitto hostelliltani. Aikaisin aamusta toria vielä siivottiin edellisen päivän jäljiltä. Yksi mies kiersi myymässä teetä peltiämpärin näköisestä termoskannustaan. Klo 10 aikaan kauppiaat avasivat liikkeitään torin laidoilla, mehukioskit olivat auki ja miehet käärmeineen asettuneet paikoilleen. Alkuillasta oli jo kova vilske, mikä näytti hauskalta. Kun kello tuli 22, torilla ja sen ympäristössä oli porukkaa niin kuin Helsingin kauppatorilla jonkin ison tapahtuman aikaan.

Torin elämää oli mukavinta seurata jossain sen ympärillä olevista kattoterasseilta. Ne olivat hyviä paikkoja rauhoittua vaikka minttuteetä tai paikallista harissakeittoa nauttien. Rakastuin tähän toriin ja vietinkin sen ympäristössä aikaa joka päivä, kaikkina vuorokaudenaikoina.

LE GRAND BALCON DU CAFE GLACIER

Tämä paikka on todella suosittu auringonlaskun aikaan. Ylimmälle kerrokselle tultaessa pitää tilata jotain ja maksaa ennen kuin pääsee eteenpäin. Ei tänne ilmaiseksi tulla kuvailemaan. Järkkärit ja kännykkäkamerat räpsyvät kilpaa, kun kaikki metsästävät sitä täydellistä auringonlasku - kuvaa. Nuo ylimmät kuvat ovat tämän paikan ylimmästä kerroksesta otettuja.

Muita samantyylisiä, mukavia paikkoja torin laidalla olivat Cafe de France ja Cafe Argana. Jälkimmäinen on surullisenkuuluisa vuodelta 2011, kun joku räjäytti siellä pommin. Se tuhosi  ravintolan ja tappoi  17 ihmistä. Reissuni aikana kaksi skandinaavista naista tapettiin heidän telttaillessaan Marokon High Atlas vuoristossa. Tämä oli ensimmäinen terrori-isku vuoden 2011 jälkeen. Marokkolaiset muun maailman ohella ovat olleet tapauksesta syvästi järkyttyneitä.



NOMAD


Tämä ravintola tarjoaa loistavia makunautintoja ja mukavat näkymät Marrakeshin kattojen ylle. Jemaa El Fna'lta pitkin sokkeloisia kauppakujia matka tuntui pitkältä, kun oli kuuma ja nälkäkin kurni vatsassa. Kävely kannatti. Ravintolan edustalla on ovimies, joka ohjaa sinut oikeasta kohdasta sisään. Ravintolan sisäänkäyntiä ei muuten huomaisi helposti.


Nomad on astetta kalliimpi kuin ravintolat torin ympärillä. Ruoka, jälkkäri ja juomat kustansivat reilun 200 dirhamia eli vähän yli 20€. Söin täällä hampurilaisaterian, joka menee TOP 3.seen kaikista ikinä syömistäni. Älä anna annoksen yksinkertaisen ulkonäön hämätä. Pihvi on lampaan jauhelihaa. Tuo kaikki mausteineen ja kastikkeen kanssa olivat täydellinen kombo.

Ne kaksi muuta TOP3 - sarjan makunautintoa ovat muuten Koh Rong Samloemilla nautittu hamppari ja Helsingin Clarion - hotellin Kimchi burger.





MAISON DE LA PHOTOGRAPHIE

Kulttuurielämys hyvillä näkymillä on se, mitä Marrakeshin valokuvamuseo tarjoaa.  Tämä paikka oli minun To do - listalla, mutta löysin sen lopulta vahingossa, kun olin eksyksissä Marrakeshin kujilla. Museo esittelee maan historiaa ja ihmisiä valokuvin. Katolla on pieni kahvio ja terassi, josta aukeavat upeat näkymät Atlas - vuorten suuntaan. 

Täällä on muuten hyvä ilmastointi sisällä eli kannattaa vierailla esim. keskipäivän kuumuuden aikaan 



LE SALAMA 


Fancy a cold beer or a cocktail with a view? 

 Kyllä, myös muslimimaissa on mahdollisuus nauttia olut jos toinenkin kunhan pitää sen kohtuudessa. Julkisesti humalassa olemista ei katsota hyvällä ja siitä voi joutua putkaan.
Marrakesh elää turismista. Siksipä janoisia länkkäreiltä on ajateltu ja alkoholia saa ainakin Carrefour - kaupasta, isoimmista hotelleista ja ravintoloista sekä aivan Jemaa El Fna'n kulmilta Le Salamasta.

Paikalla ei ole varsinaista kattoterassia, mutta ylimmässä kerroksessa on Skybar.  Sen katosta roikkuu runsaasti amppelivirityksiä. Valaistus on hämärän intiimi. Illan pimetessä asiakkaat voidaan yllättää vaikka napatanssiesityksillä. Myös täällä auringonlaskun voi kokea ihan erityisellä intensiteetillä. Ruoka Le Salamassa on oikein hyvää.

Löydät paikan, kun kävelet kadulle nimeltä Rue des Banques, Cafe de France'n ja Le Marrakech'in välistä. Siitä matkaa on noin 50 metriä. Le Salama on vasemmalla puolen katua ja edessä on ovimies ohjaamassa sisään.



Onko sulla mitään hyvää vinkkiä, jonka haluaisit jakaa Marrakeshin kattoterasseista?



Muita postauksiani Marokosta:
-Marrakeshiä tutuksi kävellen
-Majorelle gardens oli Marrakeshin turistirysä
-Game of thrones kuvauspaikoilla Marokossa

Kommentit

  1. Olipa hyvä postaus,. pitää ehdottomasti laittaa listalle talteen ja kaivaa esiin, kun Marokon reissu tulee ajankohtaiseksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tykkäsin todella paljon Marrakeshista ja noista paikoista. :)

      Poista
  2. Mukavia vinkkejä ja jännittäviä maisemia! Kattobaarit on yleensä ihan parhaita, kun näkee koko kaupungin tai ainakin ison osan siitä kerralla. On varmasti ollut kiva seurata paikallista torielämää. Ylipäänsä elämää ulkona on ollut jo ikävä täällä Suomen talven keskellä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, meillä sais olla enemmän katettuja talviterasseja lämpölamppuineen.

      Poista
  3. Hyvät vinkit näköalaterassille. Me olimme kahdella aikanaan mutta nimeä en muista. Lisäksi hotellistamme aukesi upeat näköalat kattoterassilta. Siellä ihastelimmekin aamuauringon nousua aamiaisella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En itsekään muista joka terassia, missä kävin Jemaa El Fna'n ympärillä. Hyvä, että oli paljon valinnanvaraa. Torin tasolta näkee, millä terassilla on tilaa ja millä ei.

      Poista
  4. Kiinnostava postaus! Hauskaa, että teillä on kokemusta useammasta kattoterassista, tervetullutta perspektiiviä!

    VastaaPoista
  5. En Marrakeshissa ollessamme tainnut oikein kiinnittää huomiota vierailemiemme kattoterassien nimiin, mutta ainakin pari ensimmäistä vaikuttavat tutuilta, eli emmeköhän mekin sitten juuri niillä olleet. Tuo Nomad oli kyllä kiva paikka, niin terassina kuin ravintolana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En itsekään kiinnittänyt kaikkien nimiin huomiota vaan noihin, joissa tuli räpsittyä kuvia. Nomad oli kyllä huippu.

      Poista
  6. Upea kaupunki upeilla näköaloilla. Blogeja seuranneena alkanut nousemaan korkeammalle bucket-listalla. Kiehtova ja kaunis kaupunki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiehtova tosiaan niin kuin tuhannen ja yhden yön tarinoista. :)

      Poista
  7. Hyviä vinkkejä! Ai hitsi, olis selkeesti pitänyt tilata burgeri tuolla Nomadissa, meidän salaatti ja lammasannos ei ollut kovin erikoinen. Kattoterasseista me testattiin myös Cafe Arabea, mikä oli ihan kiva. Jos auringonlaskuun haluaa tähdätä, niin kantsii kyllä siellä ilmaantua paikalle ajoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin hamppariannos näytti vaisulta, mutta maistui loistavalta. Harmi, kun teidän ruokavalinta ei natsannut. Nomad on muuten niin kiva.

      Poista
  8. Oli varmasti kivoja vinkkejä sellaisella, joka Marokkoon on menossa lähiaikoina. Marokossa itseäni kiinnostaa erityisesti ruokakulttuuri :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mausteet tekevät Marokkolaisen ruoan. Itse toin sieltä kotiin Ras El Hanout - mausteseosta ja lähikaupasta ostin harissatahnaa. Netistä löytyy helppoja reseptejä, joita on kiva testailla kotona, kun on Marokkoa ikävä.

      Poista
  9. Saiko tuolla yleisesti tilattua alkoholia (kattoterasseilla), vai oliko vain tuo yksi joka tarjoilee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei saa yleisesti. Torin luona tuo Salama oli ainoa, minkä tiedän. Toinen on Dar Moha kauempana keskustasta, jossa lounastin hamam - kokemuksen jälkeen.

      Poista

Lähetä kommentti