TOP 3 hitit ja hudit 2018


Vuosi on hyvä päättää pieneen yhteenvetoon. Mitkä olivat luetuimmat postaukset vuoden 2018 aikana? Entä mitä luettiin kaikkein vähiten?

Mikä ylipäätään saa ihmisen klikkaamaan auki jonkin tietyn blogitekstin tai nettiartikkelin? Itselläni syitä on useita:

-Luen juttuja kohteista, joissa itse olen käynyt. On kiinnostavaa tietää, miten joku toinen on kokenut saman kohteen. Onko hän käynyt samoissa paikoissa kuin minäkin tai löytänyt ehkä jotain mielenkiintoista, josta itse en ole ollut tietoinen.
- Luen juttuja kohteista, joihin suunnittelen matkustavani.
- Luen juttuja, joiden pääkuva on hieno.
- Sorrun klikkiotsikoihin. Joskus otsikko antaa ymmärtää tekstin sisällöstä monenlaista. Otsikko voi olla latistava tai kiinnostava. Joskus huomaan, että otsikko johtaa harhaan eikä teksti olekaan sitä, mitä kuvittelin otsikon perusteella.
- Luen matkajuttuja tutuilta bloggareilta. No tutuilta ja "tutuilta", somessa toiset alkavat tuntumaan tutuilta, kun heidän elämäänsä aikansa seuraa. Tiedän kuka kirjoittaa tarkkoja tietopaketteja, kenellä on aina kauniit kuvat postauksessaan ja kenen kirjoitustyyli on hauska.
- Luen 'Bucket list' - ja 'Minne matkustan seuraavaksi' -postaukset. Onhan se kiinnostava tietää, mihin muut aikovat mennä. 😊😁😋


TOP 3 LUETUIMMAT 2018


1. People of TUSKA 2018
Tämä on kaikkien aikojen luetuin / katsotuin juttuni (1075 sivun katselua 25.12.2018). Viime kesänä Tuska -festareilla ihastelin sitä, miten ihmiset olivat panostaneet ulkoiseen habitukseensa ja päätin ex -tempore tehdä blogitekstin Tuskan ihmisistä. Linkkasin jutun myös Facebookin Tuska -ystävät sivulle. Veikkaan, että sitä kautta suurin osa jutun klikkauksista tulikin.

2. Yö unimunassa Helsinki-Vantaalla
Tämän postauksen suosio oli itselleni yllätys (605 sivun katselua 25.12.2018). Itsestä tuntui, että tämä oli vähän hutaisten tehty. En ollut lukenut montaa kokemusta unimunissa nukkumisesta, joten päätin itse siitä kirjoittaa. Koska aihe ei ole niin mediaseksikäs kuin esim. luksushotellissa yöpyminen, en odottanut näinkin suurta kiinnostusta aiheeseen.

3. Dam good memories
Tämä juttu keikkui pitkään ykkösenä vuoden luetuimpien joukossa (435 sivun katselua 25.12.2018). Otsikko viittaa Amsterdamissa kaupunkikierroksia järjestävään firmaan, jonka slogan on "Free Dam Tours - Dam good memories". Juttu siis kertoo, kun osallistuin ilmaiselle kaupunkikierrokselle. Käyn tekstissä läpi punaisten lyhtyjen aluetta, huoria ja nistejäkin ihan niillä sanoilla, miten kierroksella asiat ilmaistiin.

No, Facebookin Reissupostauksia -ryhmässä tämä juttu käsitettiin vähän väärin ja se aiheutti paljon kommentointia tyyliin "aina huoria ja nistejä", "täällä ei nistejä näy, vain sekoilevia turisteja", "Amsterdamissa on muutakin kuten ihania museoita", "Minä olen asunut täällä X-vuotta, näin se menee"   jne. jne. jne.

Niin tässä kuin missä tahansa postauksessa sisälukutaito on aina sallittua. Minähän vaan kerroin tästä yhdestä kaupunkikierroksesta ja mitä sillä kierroksella olin oppinut. En dissannut kaupunkia millään tavalla. Ja vaikka olisinkin niin, mitä sitten? Kaikki eivät tykkää kaikesta ja ihmiset viihtyvät erilaisissa paikoissa. Onneksi maailma on pullollaan, mitä erilaisempia kohteita... kaikille varmasti löytyy jotakin. And for the record...
I 💖 AMSTERDAM

TOP 3 HUDIT eli VÄHITEN LUETUT 2018


1. Cats in Amsterdam
Tästä postauksesta osasinkin aavistaa, ettei sitä lueta paljon. Se kertoo siis Amsterdamissa olevasta Kattenkabinet -museosta, joka on omistettu kokonaan kissoille. Itse olen kissaihminen ja muutenkin eläinrakas. Sen takia halusinkin tehdä tästä museosta ihan oman postauksensa.

2. Wienin keisarinna Sissi oli 1800-luvun seikkailijatar
Mun oli henkilökohtaisesti hankala kirjoittaa Wienin reissusta. Innostuin ajatuksesta, että minä ja muut nykypäivän seikkailijattaret ollaan niin kuin Wienin Sissi aikanaan. En osannut laittaa ajatuksiani tästä aiheesta sanoiksi. Ja ei tuo otsikkokaan erityisemmin houkuttele lukemaan ellet satu olemaan kiinnostunut historiasta.

3. Viinin viemää Itä-Georgiassa
Kierros viinitiloilla, viinin juominen, hyvä seura ja pöytä, joka notkui ruoasta. Niistä oli tämä päivä Georgiassa tehty. Itse nautin tämän jutun kirjoittamisesta, sillä päivä oli mukava. Olisikohan eri otsikko saanut ihmisiä klikkaamaan jutun auki? Toisaalta muutkin jutut Georgiasta ovat saaneet keskimääräistä vähemmän lukukertoja. Ehkä itse maa ei (vielä) kiinnosta ihmisiä niin paljon.




Loppukaneetti: Kirjoitan näitä blogijuttuja itselleni, että saan kuvat ja matkakertomukset samaan paikkaan. On ollut kuitenkin kiinnostava saada palautetta niin kommenteissa kuin sivujen katseluina. Toivon jatkossa kehittyväni kirjoittajana ja toivon oppivani ottamaan parempia kuvia.

Koska tämä kirjoittelu on harrastus, matkajutut tulevat vähän viiveellä. Jos haluat seurata reissujani reaaliajassa, se onnistuu INSTAGRAMmissa tai tykkäämällä Sini matkakuumeessa -FACEBOOK -sivusta.

Hyvää Uutta Vuotta ja reissuvuotta 2019 kaikille. ✌☺💞

Ps. Postauksen ylin kuva on Azerbaijanin Bakusta rantabulevardilta. Kuva oli 'huti' eli luuri heilahti kuvaa otettaessa ja lopputulos näytti huonolta. Kuvanmuokkauksessa oli kuitenkin vesivärimaalaus - ominaisuus, joka teki tästä hudista hitin. Vai mitä? ☺

Kommentit

  1. Kävinpä minäkin klikkaamassa Tuska linkkiä 😊
    Unimuna tuli omaankin kokeiluun viime vuoden aikana ja hyväksi tuli koettua. Muistaakseni olin lukenut sinunkin juttusi siitä ennen yöpymistä. Ihanaa kuluvaa uutta matkailuvuotta Sinulle !

    VastaaPoista
  2. Muistelen lukeneeni ainakin tuon unimuna-jutun! :) Minun suosituin teksti, jota luetaan päivittäin jostain syystä yhä, on Amsterdamissa sijaitsevasta reilun kaupan suklaasta, Tony's Chocolonelysta kertova juttu. Huteja onkin sitten varmaan pitkä lista. ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkohan niitä hutejakin olla. Kaikki ei vaan kiinnosta kaikkia. Pitääpä muistaa tuo sun suklaapuotisi, kun seuraavaksi pääsen Damiin. :)

      Poista
  3. Tällaiset hitit ja hudit ovat hyvä kooste sikäli, että ne antavat meille muillekin bloggaajille vihiä siitä millainen juttu puree. Hyvää matkailuvuotta 2019!

    VastaaPoista
  4. Mulla tuo lista minkä perusteella klikkaan blogin auki on hyvin pitkälle samanlainen. Joskus postaukset, joita ei niin paljon lueta saattavat olla sille yhdelle lukijalle tosi tärkeitä ja mielenkiintoisia, joten itse en haluaisi mennä se edellä mitä luulen suuren massan haluavan lukea. Siis tottakai on ihanaa, jos joku omia juttujani lukee, mutta mulle on tärkeää kirjoitta itselle merkityksellisistä paikoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin.. Quentin Tarantinoa lainatakseni "Kirjoitan asioista, joista pidän ja toivon, että joku muu pitää niistä myös."

      Poista
  5. Harmi, etteivät georgialaiset viinit ole osuneet eteeni aiemmin. Olisin hyvinkin lukenut. Georgia on ihana ja viini - no, se on hyvää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onneksi georgialaisia viinejä pääsee maistamaan Suomessakin. Ainakin ympyrätalon Alkossa on yhtä maukasta, georgialaista punaviiniä.

      Poista

Lähetä kommentti