Vuosi 2020 kuvina

 

Viime vuosi oli kyllä omanlaisensa. Siihen mahtui reissuja ja matkojen peruuntumisia. Kesällä tuli täytettyä pyöreät 40 vuotta. Sitä on jotenkin hankala uskoa, kun henkisesti olo on korkeintaan kuin 3-kymppisellä. Vuonna 2020 lopetin tupakanpolton ties kuinka monennen kerran. Tällä kertaa olin Champix -kuurilla. Sittemmin olen antanut itselleni luvan polttaa tupakan tai kaksi, jos olen ollut viihteellä. 

Vuosi toi elämään uusia ihmisiä samalla kun vanhoja lähti pois. Elämän luonnollista kiertokulkua. Aloitin uudestaan saliharrastuksen ja löysin mielekkään verkkovalmennuksen, josta sai uutta virtaa treenaamiseen.

Vuosi eristi ja erotti ihmisiä toisistaan. Samalla se yhdisti maailmaa ja sen kansoja. Kaikki joudumme painimaan tämän saman pandemian kanssa. Toki ongelmat kasaantuvat pahiten kehitysmaihin ja sinne, missä on valmiiksi muitakin ongelmia. Mutta kyllä tästä selvitään ja eteenpäin mennään päivä kerrallaan. 


1. Vuoden suosikkikuva

Ei ollut vaikea valita suosikkikuvaa. Työnteolta ja huonoista oloista pelastettujen elefanttien kohtaaminen luonnonsuojelualueella oli ihan huikea kokemus . 


2. Arjen luksusta


Korona-aika ei estänyt ottamaan omaa aikaa avopuolison kanssa jossain kotikaupungin hotellissa. Huoneeseen tuotu aamiainen kruunasi staycationin. Tämä kuva on Radisson Blu seaside -hotellista.

Milloinhan sitä saisi kirjoitettua jonkinlaista staycation -koostetta Helsingin hotelleista, joista yli 20 on jo testattu?


3. Kesäkuva


Käytiin kaverin kanssa kuvailemassa kesällä yhdessä autiotalossa ja joella. Tässä inspiraationa oli Kylie Minoguen ja Nick Caven Where wild roses grow. Tuo asu, morsiuspuvun alusmekko, löytyi kirpparilta. Tämän kuvan ottaminen oli haastavaa. Joen virta kuljetti minua. Kuvaaja sääti laiturilla kameran kanssa. Lisäksi vesi ei ollut erityisen lämmintä enää. Kesämuistona tämä oli silti mukava ja mieleenpainuva.


4. Ihana majapaikka


Vuosikymmen vaihtui tyylikkäästi Hotelli St Georgen Coupole -sviitissä. En ole eläissään panostanut synttäreihin tuolla tavalla. Eipä sitä usein pyöreitä tulekaan täytettyä. Palvelu oli todella ensiluokkaista. Kyllä sitä tunsi itsensä kuningattareksi tuolloin.


5. Hauska muisto



Hauskana muistona jäi ilta, kun tammikuussa Laosin Luang Prabangissa rantakadulla vastaani kävelee kaksi tutunnäköistä hahmoa. He olivat ranskalainen pariskunta, jonka olin tavannut edellisenä syksynä Mongoliassa. Yövyimme siellä samassa majatalossa. 

Tästä innostuneena kerroin tarinan Facebookin Seikkailijattaret -ryhmässä. Siihen vastasi Erja, joka oli myös samassa kaupungissa. Teimme kahvitreffit seuraavalle päivälle. Kahden reissunaisen oli helppo päästä keskenään samalle aaltopituudelle. Päiväkahvit venyivät iltaviineiksi. Tuo kuva on kaupungin tunnetuimmasta baarista Insomniasta.


Herkullinen hetki


Puolan Varsovassa oli paljon hyviä ruokakokemuksia. Tämä kyseinen kuva on ravintolasta nimeltä Soul kitchen. Se pelkkä nimi houkutteli minut paikkaan, sillä Soul Kitchen on yksi suosikkini Doorsin biiseistä. Lisäksi yksi maailman parhaista hostelleista, joissa olen ikinä yöpynyt on Soul Kitchen Pietarissa. Olen vähän taikauskoinen ja se kannatti. 

Nomen est omen - Nimi on enne



7. Se ei-niin-hohdokas muisto

Joulukuussa matkustin junalla juniorin kanssa hautaamaan mummua. Helsingissä oli vielä tuohon aikaan synkkää ja harmaata. Pidin lumisesta maisemasta. Tuo oli ainoa kuva, jonka tuolloin otin.  Puhtaan valkea ympäristö surullisena päivänä tuntui jotenkin lohdulliselta. 


8. Rakkaassa seurassa

Olin helmikuussa talvilomalla juniorin kanssa Dubaissa. Teini viihtyi oikein hyvin, kun oli lämmintä, pääsi uimaan ja sai kierrellä kauppakeskuksissa. Tämä kuva on Dubai mallista, jossa kävimme kolme kertaa. Yhteiskuva sopisi tämän otsikon alle paremmin, mutta juniori ei yleensä halua, että laitan hänestä mitään someen. Se on ihan ok ja teen tuon suhteen kuten hän tahtoo. Kun jotain laittaa nettiin, se pysyy siellä. Kunnioitan juniorin yksityisyyttä. Muutenkin tämä blogi on ollut aina minun oma juttu ja pidän perheen pääosin sen ulkopuolella.


9. Suosikkikuva itsestä

Sama kuvaaja, joka otti kesäkuvan, on myös synttärikuvieni takana. Oli ihana olla meikattavana ja oman elämänsä supermallina tuona päivänä, kun juhlin 4-kymppisiä. Tuossa vähän Hamlet -tyyliin 'Ollakko vai eikö olla' -pohdintaa, kun uusi vuosikymmen alkamassa. 


10. Unohtumaton maisema


Jonkun runon mukaan vahvat siivet antaa autiomaan avaruus ja ahdas häkki. Oranssinruskea Dubain aavikon hiekka tuntui silkinpehmeältä jaloissa. Tuolla oli kiva pomppia ja tanssia. Kun oikein kuvitteli, saattoi tuntea olevansa yksin. Todellisuudessa kuvaajan eli juniorin takana oli parisenkymmentä autoa parkissa ja satakunta onnellista turistia kirmaamassa hiekassa.



Kuvahaaste – Ohjeet:

Minkälainen vuosi teillä on ollut? Kerro se kuvin, edellä mainittuihin otsikoihin sopien. Linkkaa Muuttolintu kuvahaasteen lähteeksi, kopioi nämä ohjeet juttusi loppuun ja jos haluat, linkkaa juttusi Muuttolintu -blogin kommentteihin.


Koosteita aiemmilta vuosilta:

Reissuvuosi 2019 kuvina

Vuosi 2018 kuvina

Mun vuosi 2017 matkoina


Kommentit

  1. Tämä on kiva aihe ja näitä on mukava lukea! Vuosi oli tosiaan varsin erityislaatuinen, muta sinä kyllä ehdit toteuttamaan varsin kivojakin reissuja. Mistä tuo unohtumaton maisema -kuva onkaan otettu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aah, Dubain aavikolta. Pitääkin lisätä se tekstiin. 😁

      Poista
  2. Upeita kuvia. Ihan mieletön tuo elefanttikuva, varmaan huikea kokemus. Ja ihana muisto Laosista, maailma on joskus niin pieni! Kiva kun osallistuit haasteeseen. Toivottavasti tästä vuodesta tulee vieläkin parempi - Instastoorien perusteella on ainakin alkanut aika hienosti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just nyt tuntuu, että tästä vuodesta tulee parempi, kun istuu järven rannalla aurinkovarjon alla. Vuohet määkii taustalla. Vähän matkan päässä kalastetaan niin rannalla kuin veneessä. Hassun näköiset linnut mekastavat vieressä. :)

      Poista

Lähetä kommentti